Een tweelingziel als heilige 3-eenheid

Wat kan je leren van je Tweelingziel?
Ik merk aan vragen via de e-mail, telefonisch, bij coaching én verhalen die ik online lees, dat er op één of andere manier momenteel veel gaande is tussen tweelingzielen. Ongeveer twee jaar geleden was dat ook zo. Het komende jaar zal er nog veel gebeuren tussen deze ziels-verbindingen.

Eindelijk samen?

Wanneer je er beiden nog niet klaar voor bent of wanneer het gewoonweg niet de bedoeling is om samen te zijn, ben je niet samen. Zo simpel is het. Alles verloopt volgens één of ander ‘hoger plan’. Alles is altijd precies zoals het moet zijn. Vanuit menselijke gevoelens en gedachten zal je dat hoger plan niet kunnen doorgronden. Ga dan dus ook niet zitten piekeren, ongeduldig zijn en afdwingen dat er een samenkomst moet zijn. Dat zal je namelijk veel frustraties laten ervaren en zo kom je geen enkele stap verder.

Vertrouw op het grotere plan. Dat wil overigens niet zeggen dat je stil moet gaan zitten en afwachten….;-)

Stap ook niet in de valkuil dat je denkt dat ‘jouw Tweelingziel’ nog veel te leren heeft en dat jij er al lang klaar voor bent. Want dan kan het nog lang duren voordat het inzicht wat er te leren is komt. Zo blijf je juist zelf de energie blokkeren. In de basis gaat het om jouw persoonlijke groei, wat uiteindelijk de evolutie van de ziel creëert. Je tweelingziel is er vooral om je dat te helpen herinneren, en vice versa natuurlijk! Daar hoef je geen ‘relatie’ voor te hebben. Zolang je je ‘op een relatie hebben’ focust, voel je frustraties, tegenwerkingen en lage energie. Juist omdat de aantrekkingskracht naar elkaar zo enorm is. De verwarring is dat je aantrekkingskracht niet lichamelijk is, maar vanuit je ziel, en in dat enorm grote gevoel is dat lastig van elkaar te onderscheiden. Het is je ziel die door de processen heen wil….

Flow van levenslessen

Blijf je er voor openstellen en ontvang met vertrouwen de lessen die zich aandienen. Dan blijft het proces stromen. In dat hele proces van levenslessen en groeistuipen ontstaat er een situatie van aantrekken en afstoten. Tweelingzielen die twee jaar geleden een heftig afstoot proces hebben ondergaan, hebben de afgelopen twee jaar los van elkaar waarschijnlijk erg veel geleerd. Alhoewel…. los van elkaar…. dat is natuurlijk alleen maar fysiek. In de energie ben je nu eenmaal altijd verbonden.

Het zou zomaar kunnen zijn dat jullie elkaar komend jaar weer tegenkomen; het ‘hangt in de energie van dit jaar’ om opnieuw de uitdaging aan te kunnen gaan een vriendschap, samenwerking of liefdesrelatie op te bouwen. Maar of dat dit keer wél lukt? Dat ligt aan verschillende factoren!

Energetische koorden en je Tweelingziel

Heb je weleens de oefening gedaan om energetische koorden los te maken? Je kan dat ook doen om je tweelingziel ‘los te koppelen’. De koorden die jij dan verbreekt zijn oude, energieslurpende koorden die telkens de oude processen laten herhalen. Waarschijnlijk wil jij geen oude processen herhalen, dus ik kan het je erg aanraden. Je hoeft niet bang te zijn dat je dan los komt te staan van je tweelingziel, of hem of haar kwijt raakt. Integendeel! Je ruimt juist oude ballast op om zelf een proces aan te kunnen gaan en elkaar later met een schone lei, oftewel zuivere koorden, te kunnen ontmoeten. Voor zover ‘de lei schoon is’ natuurlijk. Het ligt eraan wat er allemaal nog te leren, ontdekken en groeien is in het leven. Energetische negatieve koorden losmaken brengt je in ieder geval dichter bij jezelf en daarmee automatisch dichter bij je tweelingziel.

Is jouw Tweelingziel jouw Eeuwige liefde?

Stap in ieder geval af van het geromantiseerde beeld dat je samen moet komen door omstandigheden en bijzondere gebeurtenissen, en dat jullie dan voor eeuwig samen gelukkig verder leven. Het is een soort sprookjesbeeld wat velen hebben. Wel fijn natuurlijk om daarvan te dromen, omdat dan even alle problemen opgelost zijn en je vrij verder kan leven. Maar laat dat beeld los; alleen al dat beeld loslaten helpt je om de lessen wat minder pijnlijk te laten voelen. Je blijft anders in een soort verwachtingspatroon hangen, wat onwijs frustrerend wordt zolang er steeds geen ‘relatie’ komt. De eeuwige liefde die er is tussen jullie, is eigenlijk met jezelf. Houd jij al van jezelf? Begin daar dan mee! Dat is les 1 en de basis voor alles.

Al jarenlang

Het kan ook zo zijn dat je nu al lang met je tweelingziel getrouwd bent. ‘Lang’ is vijftien, twintig jaar of langer. Twintig jaar geleden hadden we nog nooit van het fenomeen tweelingzielen gehoord, maar dat maakt natuurlijk niet uit; je kan dan toch bij elkaar komen. Als je al zo lang getrouwd bent met je tweelingziel, heeft het begin van je relatie bepaalde kenmerken gehad:

Je hebt elkaar ontmoet door de speling van het lot, of heel bijzondere wending van het leven.

In de eerste instantie viel jij niet op dit type (of je partner niet op jou).

Jij was niet eens erg verliefd, maar het voelde wel veilig en compleet of andersom.

Je partner was wel erg verliefd en zeer zeker van zijn/haar zaak of andersom.

Je relatie is als volgt te omschrijven: je hebt erg veel pieken en dalen, aantrekken en afstoten. Maar echt loslaten kunnen jullie niet. Je relatie is qua bewustwording in ieder geval erg leerzaam. Op alle fronten.

Herkenbaar?

De tweeling van je tweelingziel

Maar wat als er nóg een tweelingziel van jou op dit moment op aarde rondloopt? Kan dat dan? Ja, dat kan! Dan vorm je met elkaar een heilige 3-eenheid. Romantiseer het nu niet gelijk, want je hoeft helemaal geen relatie met je tweede tweelingziel te hebben. Dat kan, maar het hoeft echt niet. Je ziet weleens 3 personen samenwonen in een polyamorische verhouding. Het zou kunnen dat dat een tweelingziel 3-eenheid is. Maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Door de derde persoon, wie ook een tweelingziel is, komt juist het oude karma aan het licht wat tussen jullie twee (je huidige relatie) nog geheeld mag worden. Door alle spiegels kan het dus ook een hoop rivaliteit teweegbrengen en daarmee veel oude vastgeroeste patronen losbreken. Wanneer jij tussen twee tweelingzielen in staat, zal je herkennen dat juist die twee personen samen de eigenschappen hebben om je met zijn drieën compleet te voelen. De ene heeft dít wat heel erg wakker gemaakt wordt bij je en de andere weer dát. Wanneer je zou moeten kiezen tussen deze twee, kan dat eigenlijk niet. Omdat je door de keuze altijd het gevoel hebt iets wat ook superbelangrijk voor je is te moeten missen. Het liefst heb jij met beiden intensief contact! Nogmaals: het hoeft geen liefdesrelatie te zijn!

Intense levenslessen

Ik zie een tweelingziel relatie als intensieve-bewustwordings-en-levenslessen-relatie. Om je eigen ziel en alles wat daarbij hoort, al je zielenfragmenten, te helen. Juist omdat er zoveel gevoel diep van binnenuit komt en stroomt, komt er ook veel ‘oude meuk’ aan het licht door alle spiegelingen van je tweelingziel. De dingen die volledig vastgeroest waren in je systeem door je opvoeding, de emotionele erfenis van je voorouders, je zielenlessen en je missie om naar de aarde te komen in deze tijd van de eeuw, komen aan de oppervlakte te liggen.

Je wordt, doordat je zoveel voelt, uitgedaagd om er iets mee te doen. Je kan je wel voorstellen dat wanneer je tussen twee tweelingzielen in staat, de lessen extra intensief binnenkomen. Blijkbaar is dat nodig om een enorme sprong te kunnen maken in de bewustwording van je ziel. Blijkbaar hebben jullie als 3-eenheid al die honderden of duizenden keren dat je tegelijk op aarde was veel herinneringen opgebouwd, of geen tijd, gelegenheid of bewustzijn gehad om de lessen te ‘leren’. Of wellicht is het zo dat je het wel hebt geleerd, maar nu als 3-eenheid een oud collectief vastgeroest patroon losmaakt, waarmee je in de energie tegelijkertijd je zielengroep heelt in dat issue. Aangezien deze tijd qua energie enorm geschikt is om oud karma weg te werken, komt alles tegelijk. Vertrouw er wel altijd op dat je altijd krijgt wat je kan dragen.

Je levenslessen aangaan blijft je eigen vrijwillige keuze, maar juist door de aantrekkingskracht van je tweelingziel word je als een magneet naar die levenslessen gezogen. Het is eigenlijk harder werken om de lessen níét aan te gaan, dan om het wél te doen. Als vanzelf ga je in de energiestroom mee. Je geeft zelf het tempo aan.

Wist je het wel?

Een andere mogelijkheid is dat je je tweelingziel hebt ontmoet zonder dat je het wist, omdat je nog nooit van deze term had gehoord en dat hij of zij is overleden. Dat je daar enorm verdriet van hebt gehad en ook daardoor een belangrijk en enorm leerproces in bent gegaan door deze situatie, wat je uiteindelijk heeft gebracht waar je nu bent. Ook dit kan gebeuren.

Er zijn zo veel variaties te bedenken. Het is bijna onmogelijk de mogelijkheden te overzien. Het universum is zeer creatief! Het mensenbrein kan door alle beperkingen helemaal niet zo creatief denken, dus laat al je gedachten erover los! Besef dat hoe je er over denkt al een beperking is!

Hoe de afspraken zijn gemaakt ‘in de hemel’ weten we niet. We kunnen alleen maar als ‘mensen’ denken en dat is nogal beperkt door onze overtuigingen. Wat we wilden, wensten en/of moesten leren zijn we vergeten en dient zich vanzelf aan. Het enige wat je kunt doen is blijven vertrouwen in de lessen van het leven. Elkaar blijven zien als verlichte ziel. Hoe lastig tweelingzielen het elkaar soms ook kunnen maken.

Ik wens je veel mooie en wijze lessen met én zonder je Tweelingziel!

Wil je meer weten over het Tweelingziel-proces? Er staan 4 gratis lessen per mail voor je klaar. Aanmelden kan via deze link: https://estherbuijs.nl/tweeziel/ 

Liefs,

Esther Buijs