Gidsen en begeleiders: herken jij de aanwijzingen?

Vaak krijg ik de vraag: ‘hoe herken ik mijn gidsen en begeleiders, of de engelen die bij mij zijn?’. Ze zeggen daar dan meestal bij: ‘want ik voel niks…’.

Om te beginnen is het belangrijk erop te vertrouwen en te weten dat er altijd iemand/een energie bij je is. Maar…. je moet eerst geloven voordat je het kan zien.

Meestal is het zo dat je wel signalen krijgt, maar dat je deze niet ziet of herkent. Of dat je deze afdoet als toeval. Signalen kunnen we op verschillende manieren krijgen. Het gaat erom dat je er alert op bent. Ga op een andere manier kijken!

Het meest herkenbare is wel dat je veertjes of muntjes gaat vinden en bepaalde getallen ziet. Spiegel- of dubbele getallen. Maar ook bepaalde muziek, een geur die je ineens ruikt of bloemen die onmogelijk lang mooi blijven in de vaas…

Wie je begeleiders kunnen zijn? Overleden dierbaren uit dit óf je vorige leven. Dierbaren in de ruime zin des woords. Bijvoorbeeld een goede vriend of leraar. Iemand met wie je tijdens je leven een respectvolle, liefdevolle band had. Die energiestroming blijft gewoon bestaan, ook wanneer iemand is overleden.

Je kan ook ‘afspreken’ dat je engel, je gids of overleden dierbare een seintje geeft. Wees dan wel alert op de signalen en doe het dan niet af als toeval.

‘Afspreken’ kan op elke manier die je maar kan bedenken. Je begeleiders willen heel graag aan je laten weten dat ze er zijn, dus geef zelf aan hoe jij hun aanwezigheid kan herkennen.

Om maar een paar voorbeelden te noemen: dat je binnenkort een witte roos krijgt, dat je een bepaald lied hoort, dat je rode plastic dopjes ziet, een gele Mini… Wat dan ook. Verzin maar iets.

Verwacht nou niet dat je ‘signaal’ binnen een uur op je stoep ligt. Maar wees de komende dagen alert! Het kan op alle verschillende manieren aan je getoond worden: als een plaatje op Facebook, een foto in de krant, een beloning bij een online spelletje, iets op tv…

Verwacht het onverwachte! Sta open en vertrouw. Zo breng je een stroming op gang, dat het naar je toe kan komen. Twijfel en scepsis blokkeren de boel.

Maar wat is nou het verschil tussen een engel en gids? Het is de energie die sowieso anders is. Engelen hebben een veel hogere frequentie en voelen heel sereen. Engelen zie ik meer als begeleider van de grote processen in het leven. En al die grote processen zijn opgebouwd uit kleine issues. Je gidsen zijn er dan om je (tijdelijk) te helpen bij die issues.

Vanaf je geboorte tot je dood heb je een ‘persoonlijke’ gids en een engel (twee stuks dus?), en bij de levenslessen gedurende die processen heb je ‘speciale’ extra begeleiders. Tijdelijk dus.

Maar… vergeet niet dat jij zelf je lessen moet leren. En dat mag je ook helemaal op je eigen manier en tempo doen. Je begeleiders doen dat niet voor je – zou wel makkelijk zijn toch?!

Wat ze wél doen is je energie geven, steun, liefde, hoop, doorzettingsvermogen, vertrouwen… Hoe meer je erop vertrouwt dat je op deze manier geholpen wordt, hoe meer en meer je het zal voelen ervaren en herkennen.

Dan gaat de liefde echt stromen!

Heb jij een ervaring, aanvulling of herkenning? Ik lees het graag in een reactie onder dit bericht.

Lieve groet,
Esther Buijs