De Kathedraal in Kroatië 2019

Verhaal 5 van 7

In de zomer van 2019 was ik met ons gezin in Kroatië op vakantie. Historisch gezien een bijzondere energie. Ik heb er erg veel gevoeld en dus ben ik aan het werk gegaan! Als ik zoveel energie voel, ga ik bijna als vanzelf aan het werk met die energie. Voor mij is dat tegenwoordig heel normaal.

In een eerder blog artikel heb ik je verteld over mijn ervaring in een hotel in Egypte.

Een aantal jaren na die ervaring heb ik geleerd om energieën/entiteiten die op aarde blijven hangen naar het licht te brengen. Wat zijn entiteiten? Dat zijn overleden mensen die óf niet weten dat ze overleden zijn omdat het zo snel en onverwacht is gebeurd. Door bijvoorbeeld een ongeluk, moord, hartstilstand of medische fout tijdens een operatie.

Óf ze kunnen het aardse niet loslaten door materiële zaken of de liefde. Iemand die erg gehecht is aan spullen of met bijv. een eigen bedrijf waar hij/zij heel het leven met hart en ziel aan gewerkt heeft, kan de aarde/het bedrijf lastig loslaten. Iemand die erg zorgzaam was voor zijn/haar geliefde kan ook vaak niet goed naar het licht en het aardse loslaten. Dan is het vanuit liefde. Dus dat kan ook nog…

Nog een reden kan zijn dat er bijvoorbeeld een familiegeheim of familievete gaande is waardoor de overledene in de energie blijft hangen. Wat je in het dagelijkse leven niet kunt, loslaten kun je na je dood soms ook niet loslaten.

In Kroatië is er recent nog veel oorlog geweest waar veel jonge mensen en ook veel mensen op een onverwachte manier en/of in een conflictsituatie zijn overleden. Dus daar ‘hingen’ (en hangen) nog vele energieën op bepaalde plaatsen.

Wat er gebeurde is het volgende:

Ik kwam aan het einde van een lange dag in de natuur in een stadje met een Kathedraal terecht. Eigenlijk vrij onverwacht en ongepland. Ik was dus helemaal ‘opgeladen’ met natuurenergie. We kruisten onverwacht het pad van de Kathedraal en we konden nog net voor het laatste uurtje naar binnen voordat de Kathedraal sloot. Dus toch maar even kijken!

Ik heb de gewoonte (net zoals vele anderen) een kaarsje te branden voor overleden geliefden, mensen die hulp nodig hebben voor wie ik dan kan bidden en vanuit dankbaarheid voor de levenslessen die ik tot nu toe al bewust mocht worden.

Zo aan het einde van de dag werd de Kathedraal steeds rustiger en door de zonsondergang werd het steeds schemeriger. Wat een bijzondere lichtinval! Alleen dat al creëerde een mooie, serene energie.

Toen ik in een kerkbank ging zitten midden in de Kathedraal, schoot mij te binnen dat ik hier op deze plek kon helpen om zielen naar het licht te brengen. Het schiet mij niet zomaar dagelijks te binnen en meestal ben ik er niet eens in gedachten mee bezig. Dus zodra het in mijn gedachten komt weet ik dat ik ‘geroepen word’.

Ik ging in meditatie en merkte direct dat er vele, echt véle zielen waren die stonden te popelen om geholpen te worden. Ik zette de energiepoort open op de manier zoals ik het heb geleerd en ik zag echt honderden zielen naar het licht gaan. Engelen die ik aanriep kwamen helpen om de stroming op gang te houden. En ook om achtergebleven zielen, die het nog steeds niet door hadden dat ze beter naar het licht konden gaan (omdat ze daar tot rust konden komen) aan te sporen om mee te gaan.

Waarom openen engelen niet zo’n energiepoort zou je zeggen?

Waarom moet ‘een mens’ dat doen? Dat is omdat engelen niet vanuit eigen beweging mogen handelen. Zij volgen alleen de vrije wil. En ook: de energie van de aarde is zo laag in frequentie dat het voor engelen lastig is om een energiepoort vanaf de aarde te creëren. Het is namelijk niet iets ‘toveren’, maar letterlijk opbouwen. Ik bouw als het ware de licht-poort op, en zodra de energie hoog genoeg is, nemen de engelen het over vanaf het punt dat ik niet hoger kan in de energie.

De overledenen die op aarde blijven rondhangen zijn in een lage frequentie, dus er moet een tussenfrequentie zijn die de ‘brug bouwt’. En dat doe ik dus. Met mij vele anderen natuurlijk! Gelukkig zijn er steeds meer lichtwerkers die dit kunnen en doen.

Het wordt nl steeds belangrijker om dit werk te doen. Dat komt omdat er relatief gezien meer jonge zielen zijn die komen te overlijden en op aarde willen blijven. Jonge zielen wil overigens niet zeggen dat het jonge mensen zijn. Jonge zielen zijn zielen die heel gehecht zijn aan de energie van de aarde door hun frequentie. De aarde is ‘gematerialiseerd’ en jonge zielen voelen zich heel fijn bij de frequentie van ‘materiaal’. Wanneer je komt te overlijden krijg je een andere frequentie, dan laat je het ‘gematerialiseerde’ los. Je lichaam, je dierbaren en je spullen.

Juist in conflictgebieden wonen relatief gezien veel jonge zielen, daarom zijn daar ook zoveel conflicten. Jonge zielen kunnen groeien naar de frequentie van volwassen ziel, maar daar heb je bewustzijn voor nodig wat je zowel op aarde als tussen de levens leert. Jonge zielen, in verhouding tot babyzielen, volwassen zielen en oude zielen, zijn zich het minst bewust van wat er tussen hemel en aarde afspeelt. Daarom is het voor jonge zielen lastig het licht te herkennen waar ze na hun dood naartoe kunnen. Daarom blijven ze op aarde ‘hangen’. Het probleem hiervan vormt zich in de ‘voeding’. Hoe kan een ziel zich voeden (met energie) als het geen lichaam meer heeft? Dat doen ze d.m.v. mensen die daarvoor (onbewust) openstaan.

Ik wil je niet bang maken hoor, want dat is niet de bedoeling. Als je een hoge frequentie hebt (met andere woorden: als je al veel aan bewustwording hebt gedaan) dan voel je het als er een lagere frequentie bij je is. Je zal er automatisch mee aan de slag gaan om het los te laten. Maar als je je blijft voeden met laagfrequente middelen en gedachten, dan kan het zijn dat je een deel van je energie ‘kwijt’ raakt aan een entiteit die bij je is. Dat hoeft ook weer niet gelijk een ‘slechte’ entiteit te zijn (denk asjeblieft niet zo angstig).
Een entiteit is niets meer en niet minder dan een laagfrequente energie die bij je blijft plakken en als een parasiet energie van jou gebruikt. Daar kan je dus wel degelijk last van hebben door vaak bijvoorbeeld onverklaarbaar moe te zijn. Het is dus niet zo dat je wordt ‘gestuurd’ of ‘geestelijk wordt beïnvloed’ door zo’n entiteit.

Lage entiteiten kunnen zeker door mensen zelf aangetrokken worden. Dat gebeurt bij mensen die laag in de energie frequentie zitten, zoals mensen met bijvoorbeeld een game-, alcohol of drugsverslaving, en het eten van bepaalde voeding, het voeden van bepaalde gedachten zoals angst en beperkingen… Dus zorg goed voor jezelf en zorg ervoor dat je frequentie zo hoog mogelijk is. Alleen al daarom is het belangrijk om je bewustzijn te vergroten, door bijvoorbeeld aan jezelf, je bewustzijn te werken.

Terug naar het verhaal van de Kathedraal.

Ik was daar dus in de energie aan het ‘werk’ en zag vele energieën dankbaar de lichttunnel in verdwijnen. Ik zie dat met mijn ‘geestesoog’. Niet met mijn fysieke ogen. Tussendoor deed ik wel even mijn ogen open, waarom weet ik niet meer, en toen zag ik lichtbollen, soort Orbs van beneden naar boven de koepel van de Kathedraal in zweven. Wow wat bijzonder! Het was voor mij een bevestiging dat wat ik op dat moment aan het doen was niet alleen maar ‘in mijn gedachten/in de energie’ aan het afspelen was. Ik zag het letterlijk gebeuren.

Ik krijg dan zo’n enorm warm-kippenvel-gevoel van dankbaarheid door mij heen. Echt prachtig!

Op een gegeven moment was het klaar. Ik merkte dat de stroming minder werd en ophield. Ik dacht, zal ik de poort hier open laten staan of afsluiten? Er zijn nog zoveel zielen in dit land die naar het licht kunnen gaan, en dit is een mooie veilige en herkenbare plek voor vele zoekende zielen. Ik heb de poort open laten staan en als ik mij erop afstem zie ik dat er nog steeds gebruik van gemaakt wordt! Fijn! Ook wordt door deze energiepoort de Kathedraal een energie-oplaadpunt voor de toeristen die er komen. Zonder het te beseffen zullen ze verlost worden van lagere energieën en entiteiten zodra ze de Kathedraal bezoeken.

In Kroatië was nóg een plek die wel een energie-licht-poort kon gebruiken.

In Pula. Dat is een historische archeologische stad met vele oudheden. Er staat net als in Rome een historische reusachtig Amfitheater waar zowel eeuwen geleden als recent zeer veel heeft afgespeeld. Veel met dieren ook. (althans, dat is wat ik daar voelde)

Omdat angst een lage energie is, merkte ik dat er ook (naast mensenzielen) veel energie van angstige overleden dieren in dat Amfitheater was. Ook daar heb ik een energiepoort geopend en open laten staan. Op het moment dat ik dit schrijf, stem ik mij gelijktijdig af op deze energiepoort en zie dat het er nu vrij rustig is, maar nog steeds werkzaam.

De zielen die wilden vertrekken zijn gegaan…. Door de licht-energie die er nu nog stroomt wordt deze plek nu opgeladen en een ‘licht-energiestation’ voor de stad. Een fijne gedachten omdat het een stad is die vele, vele toeristen trekt. De zware energie die sommige toeristen onbewust bij zich sjouwen zal daar dan hoogstwaarschijnlijk op zijn minst worden geneutraliseerd. Iedere frequentieverhoging die één persoon doormaakt, helpt als ‘riple effect’ om andere mensen ook hun energie te verhogen. Zo ‘simpel’ kan het gaan….

Je zou zeggen: dan plaats jij toch gewoon even overal op de wereld van die energie-licht-poorten?

Was het maar zo simpel. En tegelijkertijd ís het ook zo simpel. Maar het probleem is: besef jij wel hoe groot de wereld is? De wereld heeft van haarzelf overigens al erg veel bijzondere hoogfrequente energiepoorten en ook Krachtplaatsen. Niet vergelijkbaar met de energiepoort waar ik je zojuist over vertelde.

De wereld is enorm! En er zijn miljarden mensen en even zoveel zoekende zielen. Het is de hoogste tijd om meer lichtwerkers de simpele(!) techniek te leren een energiepoort te maken en zoekende zielen naar het licht te begeleiden. Ook dat helpt mee om de wereld in frequentie te verhogen. Ook dat helpt zielen met een jonge leeftijd (daar bedoel ik dus niet jonge mensen mee, maar jonge zielen) door te groeien naar hogere energielagen. Zodat ook jonge zielen sneller en gemakkelijker kunnen doorgroeien om volwassen en vervolgens een oude ziel te worden. (over zielsleeftijden heb ik ook een mooie masterclass gemaakt, onderaan dit artikel deel ik de link met je)

Voelde jij terwijl jij dit las het enthousiasme door je heen stromen en dacht je: ik wil dit ook?! Weet je eigenlijk diep vanbinnen: dit kan ik ook? Dat klopt!

Ik heb een bijzondere en unieke spirituele masterclass met minicursus gemaakt om jou deze techniek te leren. Ik leg je nog veel meer uit over entiteiten en hoe je hulptroepen zoals engelen en andere begeleiders uit de ongeziene wereld aanroept. Ik leer je veilig te werken en leg je uit hoe je het bij jezelf (en vervolgens ook anderen) herkent dat je vanuit je ego werkt of vanuit je hart.

Bij dit lichtwerk is het namelijk van belang dat je vanuit je hart werkt. Vanuit je ego zal je niets voor elkaar krijgen.

Ik begeleid je in een meditatie om op een veilige en integere manier een volledige energiepoort te openen en zoekende zielen naar het licht te begeleiden, zodat je het na een paar keer oefenen voortaan helemaal zelf kunt doen.

Wil jij dit leren? Onderaan dit artikel de link naar de Masterclass:

Liefs,
Esther Buijs

Foto via Pixabay. Is van de betreffende Kathedraal.