Wat is Harts Bewustzijn?

Harts-bewustzijn is; Energie stroming vanuit je hart. Dat is iets anders dan liefdes-energie. Harts-bewustzijn is anders dan liefdes-bewustzijn. Het is een nóg hogere frequentie dan liefde.
..En het begint bij jezelf.

Wat is het verschil?
Liefde is 3D én 5D, liefde heb je in twee vormen; voorwaardelijke en onvoorwaardelijke. Vaak loopt dat door elkaar heen. Liefde kan je dus in tweeën splitsen. Van liefde naar harts-bewustzijn is het als het ware een trede in de frequentie omhoog. 3D is voorwaardelijke liefde, vervolgens handel je steeds meer vanuit 5D, onvoorwaardelijke liefde en zo kan je groeien naar de harts-frequentie van het harts-bewustzijn.

Hoe merk je dat het een andere frequentie is? Bij de harts-energie, ‘maakt het niet meer uit’, het is er gewoon. De harts-verbinding, trilling, die energie, daar kan je van alles aan koppelen. Het is vergelijkbaar met emotionele waarde. Emotionele waarde kan je zowel aan spullen, mensen en ook aan ervaringen koppelen. Alles wat eigenlijk niet met geld te koop is.

Een aantal voorbeelden;
Je kan een hele goede vriend/vriendin hebben waarmee je geen liefdesrelatie hebt maar waarmee wel de harts-frequentie met elkaar resoneert. Dat is een emotionele waarde. Het is een bepaalde band die je hebt in vertrouwen, in liefde en verbinding. De ervaring/het gevoel wat je met elkaar deelt maakt de vriendschap heel groot en breed.

In een partnerrelatie heb je altijd een deel voorwaardelijk en onvoorwaardelijk. Je moet nl altijd verantwoordelijkheid afleggen, je hebt bepaalde dingen te doen, afspraken, verdeelde huishoudelijke taken. Daarin zitten gelijk ook de verwachtingen verscholen in je partnerrelatie. Zodra je binnen je partnerrelatie elkaar helemaal vrij en los kan laten in alles wat je van elkaar verwacht, kan je groeien naar de harts-frequentie met elkaar. Kan jij dat? Of ben je nog gebonden aan de maatschappelijke normen, verantwoordelijkheden en waarden welke ons al 1000-den jaren opgelegd worden? Anders naar relaties kijken is een onderdeel van bewustwording. Want waarin houden we elkaar gevangen? Waarin kunnen we elkaar vrij laten? Een lastige levensles!

Wanneer zit je in de energie van het harts-bewustzijn?
Harts-bewustzijn is o.a. wanneer je jezelf 100% kan accepteren. Je ontwikkeld dat normaal gezien stapsgewijs per levensgebied. Ik noem dat stap voor stap ‘uit de kast komen’. Bij mij ging het de afgelopen jaren bijvoorbeeld om de spiritualiteit. Ik heb altijd veel interesse gehad, cursussen, groei en ontdekkingen ondergaan, maar ervoor uitkomen vond ik maar moeilijk. Mijn eigen oordeel natuurlijk!

Dat stond mij vele jaren in de weg. Zelf vind ik, dat ik nu kan zeggen dat ik mijzelf 100% accepteer in mijn talenten en kennis van spiritualiteit. Dat is de harts-verbinding welke ik daarin heb gemaakt. Natuurlijk zijn er altijd levensgebieden/onderdelen van mezelf welke ik (nog) niet heb geaccepteerd. Deze komen in de loop der jaren, als het tijd is, vanzelf boven drijven uit mijn onderbewustzijn. Om er iets mee te doen. Of niet.

Zo werkt dat in het leven. 100% harts-verbinding maken in alle levensgebieden is in mijn beleving dus zoiets als een ‘verlicht persoon’ zijn. Dat is vast wel te doen, alleen duurt het een aantal jaren, zoniet heel je leven voor je zover bent. Begin dus in stapjes!

Waar wordt je blij van?
Om ervoor te gáán waar je blij van wordt, waarin je werkelijk jezelf kan zijn, dat is harts-bewustzijn. Een bepaalde relatie, of werk, een bedrijf beginnen, uit de kast komen op wat voor manier dan ook…Zodra je daarvoor kiest, zodra je voor jezelf kiest waar jij in gelooft, zit je in het harts-bewustzijn. Gek genoeg slinger je gelijk weer door naar het voorwaardelijke en onvoorwaardelijke gebeuren. Dat komt omdat de wereld zoals deze nu is, daarop gebaseerd is. Je zal in deze huidige maatschappij, op een gegeven moment bijvoorbeeld geld moeten verdienen. De bakker zegt ook niet; ‘neem maar gratis het brood mee want ik heb het met liefde gebakken!’. Dat kán ook niet.

Ander voorbeeld; je kiest voor een relatie, heel liefdevol, maar ook daar komen de verantwoordelijkheden op een gegeven moment aan je knagen. Daarin blijf je heen en weer slingeren. Je maakt wel de keuze van uit je harts-bewustzijn, je kiest wat je het liefste doet, met wie je het liefste bent en waar je energie van krijgt. Daarmee haal je de energie van je leven omhoog. De kunst is deze hoog te houden!

Volledig vertrouwen
Harts-bewustzijn, harts-verbindingen, al is het tijdelijk, zodra de frequentie je raakt, zal dat zo bijzonder en intens zijn, dat het sowieso een wending aan je leven zal geven.

Een ander soort voorbeeld; als je met een rugzak door Australië gaat reizen en in volledig vertrouwen de wereld in stapt. Zodra je thuis komt na een jaar, sta je anders in het leven. Je hebt ervaringen opgedaan welke niemand meer van je af kan nemen, omdat je hebt besloten, vanuit je hart, de reis te gaan maken.

Wat zijn momenten van volledig vertrouwen?
Dat is wanneer je vertrouwen moet hebben in mensen en materieel. Als je in een helikopter gaat zitten met een onweersbui zal je zowel in de piloot als in het apparaat vertrouwen moeten hebben. Maar ook: wanneer je je baan opzegt, je vaste inkomen verliest en voor jezelf begint met een bedrijf waar jij alle vertrouwen in hebt. Ook dat is een stap ij volledig vertrouwen zetten. Je volgt je hart, maar je weet niet waar of hoe je terecht komt. Het is ongelooflijk eng om in zo’n volledig vertrouwen een stap te zetten. Jezelf bloot te geven en jezelf over te geven.

Euforie
Wat is de euforie geweldig wanneer je het werkelijk hebt gedaan. Hoe goed voel je je daarna? Waarom is de stap nemen vanuit je harts-bewustzijn zo’n drempel? Je omgeving werkt er meestal niet erg in mee…en omdat het zo bijzonder is, je hebt zoveel vertrouwen nodig in jezelf dat je het kán. Dat het helemaal goed is.

Wij mensen zijn zo beschadigt in het vertrouwen naar onszelf toe, dat je iets werkelijk kan, dat je het waard bent. Dus het is een overwinning, vooral naar jezelf, om in je harts-bewustzijn te stappen. En die emotionele waarde die daaraan zit, die is niet met geld te koop. Dat is er niet. Zoiets kan gewoon nooit bestaan.

Je kan niet een ervaring Bungy Jumpen kopen en dat voelen terwijl je het niet gedaan hebt. Dat kan niet. Je kan niet een ervaring van liefde en vertrouwen kopen terwijl het er niet is.

Je kan het alleen maar zelf

Kiezen voor jezelf
Kiezen voor jezelf is iets anders dan harts-verbinding met jezelf maken. Als voorbeeld; dit zie je regelmatig bij dierenliefhebbers, veganisten, politieke voorkeur, streng religieuze groeperingen of spirituele mensen. Zij kiezen ervoor, vanuit hun liefde en overtuiging, om een bepaalde levenswijze te volgen. Prachtig natuurlijk! Dat doe ik ook. Het verschil tussen het vanuit harts-verbinding of voor jezelf kiezen vanuit ego is groot.

Zodra je aan je omgeving gaat verkondigen dat zij ook moeten doen wat jij doet, dan ben je niet vanuit je authentieke zelf bezig, dat is geen harts-verbinding. Teleurgesteld zijn als anderen je niet volgen, of zelfs boos worden. Je doet het dan vanuit een bepaald protest, vanuit actie voeren. Zodra je vanuit die energie werkt, gaan mensen op je reageren uit de zelfde energie, ook actie voeren, maar dan het tegenovergestelde. Met de hakken in het zand. Je hebt beiden dezelfde stok vast, maar beiden, aan de andere kant.

Harts-frequentie
Kies je voor jezelf vanuit je harts-verbinding en zijn er anderen die je niet volgen, dan is dat oké. Dat geeft enorm veel rust. Iedereen mag een mening over alles hebben. Dat mag.

Zolang je je laat raken en in de weerstand gaat, ben je niet vanuit je harts-verbinding bezig. Dan ben je aan het rebbeleren, dat heb je overigens wel nodig om te groeien, een soort pubertijd. Het is normaal, maar besef dat je nog midden in het proces zit. Je bent je nog aan het losmaken van je oude ik. Je bent dan nog niet ‘uit de kast”. Een puber heeft ook een aantal jaren nodig om volwassene te worden, zichzelf te vinden en los te maken vanuit de opvoeding welke is opgelegd. Dat heb jij dan ook op dat moment. Daarmee kan je het vergelijken.

Je voelt de tegenwerking van anderen als een persoonlijke afwijzing naar jou. Het is niet de afwijzing van de ander, maar het is de afwijzing van jezelf naar jezelf toe die je dan voelt. De ander spiegelt het alleen maar. Zolang je aan het rebelleren bent voor ‘goede dingen’, vanuit jouw overtuiging dus, blijf je in het voorwaardelijke liefdes stuk, blijf je in de 3D liefde. Je doet het met heel je hart, je doet het vanuit alle overtuiging en je weet vanuit jouw standpunt dat het het beste is. En toch voel je weerstand. Dat is je eigen weerstand.

Zodra je mensen bewust wil maken, gewoon vanuit je eigen meesterschap, dat wil laten zien, dan is er rust en liefde, dan zet je jezelf open om mensen naar je toe te laten komen. Dat is vanuit een harts-verbinding.

De weerstand
Waar komt de weerstand in jezelf en bij anderen vandaan?
Vreselijk veel mensen zijn beschadigd in hun jeugd. Je mocht niet rebberelen, bent met harde hand opgevoed, geen ruimte voor een mening, mishandeling geestelijk of lichamelijk. Je mocht niet worden wat je wilde, je werd niet gehoord, enz. Er zijn zoveel vormen in je opvoeding wat je kan beschadigen. Zelfs in een liefdevolle omgeving kan dat gebeuren.

Zodra iemand vanuit een opgeheven vingertje gaat je gaat vertellen wat je moet, ondanks vanuit alle liefde en goedheid gebracht, maar wel vanuit eigen onzekerheid, raakt direct die snaar bij beiden van de weerstand en onzekerheid. Mensen spiegelen elkaar voortdurend. Zo ga je met de hakken in het zand. Wanneer je vanuit je harts-frequentie werkt, neutraal kan zijn, zal je geen weerstand meer krijgen van anderen en geen weerstand meer ervaren vanuit jezelf. Er is dan namelijk geen snaar meer om te raken. Als je zo kan denken leef je in een hele andere frequentie, dan leef je vanuit je harts-bewustzijn.

Universele Liefde
Is er nog een vervolgstap? Ja! Universele liefde! De bron. Als je in de harts-frequentie zit en er vaker mee werkt, daar vanuit mediteert, daaruit je beslissingen neemt, dan maak je steeds gemakkelijker verbinding met de oerbron, dan komt er een universele liefde door je heen. Een oer gevoel. Ik zie dat het een stapje verder is, vanuit je harts-bewustzijn is het de volgende stap, verbinding te maken met de oerbron.

Verbinding maken met de oerbron is een vrede, rust, sereen, liefdevol, overweldigend gevoel. Het is zo’n overweldigend compleet gevoel dat ik het bijna niet kan beschrijven. Verbinding maken met die oerbron doe je via je harts-bewustzijn.

Ik wens je een mooie aftstemming op je Harts-frequentie, zodat je stap voor stap vanuit al je levensgebieden kan groeien naar het harts-bewustzijn!

Liefs,
Esther Buijs ©